23 de desembre 2008

Art rupestre Patrimoni de la Humanitat

Aquest cap de setmana passat he estat a Albarracín i he fet una excursió inoblidable. A banda, que el poble és molt bonic i que es menja molt bé, hi ha unes de les pintures de l'art rupestre més importants de la península. Estan a uns quatre quilòmetres del poble i es pot accedir tant amb cotxe com en una excursió a peu, només cal seguir part del GR (gran recorregut) pel barri del raval. El camí a peu és molt bonic perquè va pel barranc i quan menys te n'adones ja has arribat a la primera pintura.

El conjunt de pintures rupestres d'Albarracín està datat entre 6.000 i 1.500 anys a. C., i s'ha distingit de la resta de representacions del Llevant per l'ús del color blanc, exclusiu de la zona, per la grandària de les figures dels bòvids i per la senzillesa en el traç de les representacions humanes.


No era la primera vegada

No fa molt em vaig assabentar que a un bar conegut li havien tret del lloc la persiana metàl·lica i havien entrat durant una nit del divendres al dissabte. Els lladres s'havien emportat la caixa de la màquina escurabutxaques (sembla que ja la tenien fitxada) i la caixa del bar d'eixe dia. L'endemà, a l'amo, l'havia avisat un client-veí... però sembla que ningú no va sentir res durant la nit, quan pensem que per traure la persiana del lloc feia falta, almenys, algun veicle que estirara amb força de la persiana per traure-la de la guia.

Sovint passe pel carrer Ciril Amorós, i des de fa unes setmanes em trobe, en un dels aparadors, un vindre badat com si algú hagués intentat trencar-lo. Fins que un altre cap de setmana passe i...

Feia dies que els lladregots aprofitaven els caps de setmana per intentar entrar fins que ho van fer crec que, si no m'equivoque, dos o tres vegades seguides. Observeu, la pedra és la que han utilitzat per trencar el vidre i una persona sola no la pot alçar.

Cap veí no ha escoltat res?

Com a mesura, han decidit posar alarmes en tots els vidres. Servirà d'alguna cosa?

22 de desembre 2008

Paisatges de vidre

D'excursió per Albarracín:







































02 de desembre 2008

M'ha arribat un dels moments dolços

Dissabte dia 13 de desembre m'han convidat per a cantar el Messies de Händel al Palau de la Música de València. És un concert participatiu, una atractiva experiència que ofereix l'Obra Social ”la Caixa” als aficionats a la música coral la materialització d'un somni: cantar el cèlebre oratori de Händel amb una orquestra professional.
Estic un poc acollonada perquè encara he d'estudiar els moviments que canta la coral (almenys en som 300 i com sona!).
L'altre dia, a l'assaig, va ser una passada sentir les recomanacions del director, Harry Bicket.
Al concert també ens acompanyaran The English Concert (cor i orquestra), la soprano Lucy Crowe, la contralt Clare Wilkinson, el tenor Andrew Staples i el baix Henry Waddington.
Els cors que participaran són el Cor de la Fecocova, Cor Universitari de Sant Yago, Coro de Cámara de Valencia, L’Almodí Cor de Cambra.

Gràcies Clara.